Winkelwagen

Groot assortiment
Voordelig
Snel in huis!
Alle merken!
Fysieke winkel!

Reparatie van uw stofzuigerslang

Uw slang is gescheurd bij het handvat of bij de wartel (die in de stofzuiger gaat)

Om deze te kunnen maken is het van belang te weten of de onderdelen van elkaar af kunnen.

Zitten het handvat en/of de wartel vastgekit (gelijmd) of zitten ze geschroefd. Een stofzuigerslang heeft altijd een linkse draad. Dit wil zeggen dat u om iets er af te draaien contra draait van wat u gewend bent.

Op deze foto kunt u zien hoe u een onderdeel van de slang kunt halen. Dit zit meestal met een schroefbusje en een klikring.
Het klikringetje drukt u in met een schroevendraaier.
De wartel of het handvat komt los en u heeft een slang met een klikring (zwart) en een schroefbusje (wit) over.
Soms kunt u het schroefbusje eraf draaien en soms zit het vastgelijmd en heeft u een nieuw busje nodig.

Om te controleren of u de slang uit elkaar kunt halen doet u het volgende. U klikt met een schroevendraaier het nokje naar beneden. Dit doet u aan twee kanten. Vervolgens valt de wartel of het handvat van de slang en houd u een slang met schroefbusje (1) en klikring (2) over. Het schroefbusje kan op de slang gekit zitten. U kunt deze van de slang snijden met een schilmesje en vervolgens een nieuw busje met schroefdraad kopen om deze weer opnieuw op de slang te zetten. Om het geheel nog iets beter op zijn plaats te houden kunt u het schroefbusje voor u het op de slang schroeft even in smeren met PVC lijm. Op deze manier kunt u de slang een stukje inkorten of een nieuwe slang monteren. 

Als alleen het handvat of wartel kapot is kunt u een nieuw handvat / wartel kopen en deze op bovenstaande manier op uw huidige slang zetten. Als u in het menu op stofzuigeronderdelen klikt en dan uw merk selecteert krijgt u een overzicht van alle onderdelen die wij voor uw type stofzuiger hebben.

Tip!

Meet altijd de slang op om te controleren of deze de juiste maat heeft. De standaard stofzuigerslang heeft een binnenmaat van 32 mm en een buitenmaat van 38mm. Als u met de centimeter om de slang meet is hij 12,5 cm. Dit is standaard voor veel merken maar uiteraard zijn er ook uitzonderingen.

De waardering van www.stofzuigerzakken-online.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 4977 reviews.