Robot stofzuigers

Onderdelen voor uw robotstofzuiger.

Losse zijborstels, opladers, afstandsbedieningen, borstelrollen, borstelwals, aandrijfwielen voor alle robot stofzuigers.

Show Filters

Resultaat 1–20 van de 23 resultaten wordt getoond

Show Filters

Resultaat 1–20 van de 23 resultaten wordt getoond

ro·bot (meervoud: robots)

  1. (mgeheel van werktuigen en machines dat op een mens lijkt.
  2. (m,vmens zonder individuele trekken die gedwee opdrachten uitvoert.

De robotstofzuiger kan zelfstandig alle stof uit een ruimte verwijderen. Met kleine borstels kunnen ze zelfs in smalle hoekjes komen. Er zijn ook robotstofzuigers die naast stofzuigen ook de ruimte kunnen steriliseren met behulp van UV. Electrolux is het eerste merk dat een robotstofzuiger uitbracht. Al in 1997 werd de eerste versie van de robotstofzuiger getoond in wetenschappelijk programma van de BBC. Dyson, een brits bedrijf, bouwde in 2001 een robot stofzuiger. Deze kwam echter nooit op de markt omdat de prijs veel te hoog was. Slechts één jaar later kwam het merk Irobot met een robotstofzuiger die ze Roomba noemden. Deze robot stofzuiger werd een groot succes.

Er zitten verschillende voor en nadelen aan het gebruik van een robotstofzuiger. Voordelen zijn dat de stofzuiger makkelijk op moeilijk bereikbare plekken kan komen zoals bijvoorbeeld onder lage kasten, ook kan de stofzuiger het huis zelf schoonmaken terwijl de huiseigenaar weg is, je hoeft dus niet thuis te blijven om het huis schoon te maken.

Enkele nadelen zijn dat een robotstofzuiger vaak wat minder zuigkracht heeft dan de gewone stofzuiger en dat deze alleen gebruikt kan worden om de vloer te zuigen.