Winkelwagen

Groot assortiment
Voordelig
Snel in huis!
Alle merken!
Fysieke winkel!

Wat is stof en hoe krijg ik het weg?

Huisstof bestaat uit een samenstelling van dode huidcellen die door mensen zijn afgestoten, vezels van tapijten en gestoffeerde meubels, en grond en andere deeltjes die met de lucht van buiten naar binnen worden meegevoerd.

Stof kan hinderlijk zijn als het op de lens van een fototoestel zit, of op de beeldchip van een digitaal fototoestel. In dat geval wordt het stof meestal niet opgezogen, maar weggeblazen met een blaasbalgje of een spuitbus met lucht.

Bij het werken in een omgeving met veel stof kan er gezondheidsschade ontstaan, bijvoorbeeld stoflongen. Met name asbeststof is schadelijk, maar ook steenstof en fijne metaaldeeltjes kunnen schadelijk zijn. Onlangs is bekend geworden dat met name de door de mens sterk verhoogde achtergrondconcentratie van fijn stof erg schadelijk is.

Bij meel- of suikerstof kan er een stofexplosie ontstaan, als bijvoorbeeld in een silo veel stof in de lucht aanwezig is. 

Verwijderen van huisstof
Huisstof komt terecht in de lucht, zweeft daar enige tijd en daalt ten slotte neer op meubels, in gordijnen en vitrage, en op de vloer. Voor het droog verwijderen van huisstof bestaan verschillende hulpmiddelen, voor gebruik bij meubelen:

stofdoek
microvezeldoek
plumeau
Voor gebruik op een vloer:

swiffer
stofzuiger
bezem
stoffer en blik
mattenklopper, wordt gebruikt voor het uitkloppen van losse vloerkleden.

bron: Wikipedia, de vrije encyclopedie

De waardering van www.stofzuigerzakken-online.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 4977 reviews.