Winkelwagen

Groot assortiment
Voordelig
Snel in huis!
Alle merken!
Fysieke winkel!

Stofzuigerfilters

Stofzuigerfilters

Waar kan ik mijn stofzuigerfilter kopen?

klik hier voor een overzicht van al onze stofzuigerfilters. voor ieder merk stofzuiger hebben wij het juiste filter in het assortiment.

Wat doet een stofzuigerfilter eigenlijk?

Een belangrijk kenmerk waarmee goede stofzuigers zich onderscheiden, is de mate waarin ze stof opnemen en vasthouden. Met een goede stofzuiger zit er na het stofzuigen zelfs minder stof in de lucht dan ervoor.

Het meeste opgezogen stof blijft achter in de stofzak of -bak. Kleine stofdeeltjes die weten te ontsnappen, worden bij de motor tegengehouden door een uitblaasfilter of stofzuigerfilter .

Hierdoor verstoft de motor niet. Het stof wat daar toch nog langs weet te komen, wordt tegengehouden door het uitblaasfilter. Deze is niet in elke stofzuiger te vinden.

Mensen met een allergie voor stof of voor andere deeltjes die door stofzuigers kunnen worden verspreid, zijn zeer gebaat bij een stofzuiger die goed filtreert. Sommige stofzuigerfilters en -zakken voldoen aan de HEPA-normen. Wat inhoudt dat ze stof en kleine deeltjes zeer goed tegenhouden. Maar er zijn ook filters en zakken zonder HEPA-normering die goed zijn. En: een filter kan nog zo goed zijn, als het verkeerd is bevestigd of niet goed past, heeft het geen enkele zin.

Filters
Voor mensen met een allergie of cara (longaandoeningen zoals bronchitis of astma) is het goed te weten dat de kwaliteit van de stofzuigerfilters steeds wordt verbeterd, zodat in de uitgeblazen lucht steeds minder stofdeeltjes en bacteriën voorkomen.

S-klasse filter
Zo is er bijvoorbeeld de S-klasse filter. Dit filter is voorzien van 2 filtervliesjes die fijne stofdeeltjes uit de lucht filteren, de uitgeblazen lucht is vrij van zelfs de allerkleinste stofdeeltjes. Mensen met allergieën kunnen met een S-klasse-filter opgelucht ademhalen.

Hepafilter

Wat is een Hepafilter?
Een tweede speciaal soort filter voor mensen met allergieën en cara, is het H.E.P.A. filter. H.E.P.A. staat voor High Efficiency Particulate Air. Dit is één van de beste filters die verkrijgbaar zijn, het filtert microscopische kleine stofdeeltjes uit de lucht en vangt deze op.

Hepa staat voor een filtratie van 99,9% van alle deeltjes groter dan 1 micron (éénduizendste millimeter).

Hieronder vallen ook de uitwerpselen van de huisstofmijt (3 micron). Sommige mensen kunnen hier allergisch op reageren. De uitwerpselen worden dan ook wel een allergeen genoemd.

clean-stream of air-clean filter

In de stofcassette kunnen tijdens het zuigen hinderlijke luchtjes ontstaan. Een laagje actieve koolstof in de filtercassette kan dit voorkomen. De geurtjes worden door zo’n laagje volledig geabsorbeerd.

Bij huishoudens met huisdieren zijn nare luchtjes vaak een probleem, een clean-stream of air-clean filter met een actief koolstoffilter zorgt ervoor dat dergelijke luchtjes niet ontsnappen. Het micro-filter is een elektrisch geladen vlies dat het stof vasthoudt in de filterruimte, zo wordt de motorruimte niet vervuild en ontstaan er geen onaangename geurtjes.

Wij hebben vele filters leverbaar waaronder:

  • Hepa filter philips
  • Uitblaasfilter philips
  • Hepa filter turbotronic
  • Hepa filter vervangen
  • Universeel hepa filter
  • Blokker filter
  • Miele stofzuigerfilters
  • Motorfilters voor ieder stofzuiger.
De waardering van www.stofzuigerzakken-online.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 4977 reviews.