Winkelwagen

Groot assortiment
Voordelig
Snel in huis!
Alle merken!
Fysieke winkel!

Robot stofzuigeronderdelen

Bij www.stofzuigerzakken-online.nl koopt u eenvoudig de onderdelen voor uw robot stofzuiger. Zoekt u naar borstels , snaren, zakken, of andere onderdelen?

Kies het merk van uw robotstofzuiger en u krijgt een overzicht van de onderdelen die wij voor uw stofzuiger kunnen leveren

Robotstofzuigers
Zijn robotstofzuigers handig of niet? Kun je het zien als een vervanger van een gewone stofzuiger of is het een product voor ernaast?

Een robotstofzuiger is een apparaat dat zelfstandig over de vloer beweegt. Daarbij zuigt het apparaat vuil op, wat terecht komt in een bakje in de buik van de robot. In het najaar van 2013 testten wij van 5 merken de populairste robotstofzuigers.

Voordelen

Wanneer je veel stofzuigt, kan een robotstofzuiger een goede aanvulling zijn.
Wanneer je slecht ter been bent, kan een robotstofzuiger een goede hulp zijn.
Vloeren worden minder vies wanneer de robot vaak zijn werk doet.
Een robotstofzuiger kan gemakkelijker dan een gewone stofzuiger onder laag meubilair als een bank of bed.


Nadelen

Het vergt voorbereiding om de robotstofzuiger aan het werk te laten; vloeren moeten worden leeggehaald of delen moeten worden afgescheiden.
Wanneer de vloer behoorlijk vuil is, krijgt de robotstofzuiger het moeilijker.
Hoeken en randen worden niet altijd goed bereikt.
Het vergt behoorlijk wat schoonmaken en onderhouden van de robotstofzuiger.
De robotstofzuiger bereikt alleen de vloer; op meubilair of muren komt hij niet.


Zuigprestaties

De meeste robotstofzuigers hebben een zuigopening en een borstel aan de onderkant. De borstel helpt het vuil naar binnen, wanneer zuigkracht alleen niet genoeg is. Zijborsteltjes kunnen ook ondersteunen in het verzamelen van het vuil uit hoeken of langs muren.

Wanneer je de zuigprestaties 1-op-1 vergelijkt met gewone stofzuigers, zuigen de robotstofzuigers een stuk minder goed. Op harde vloeren scoren ze nog redelijk, maar op tapijt krijgen ze het zwaar. De echte zuigkracht, in combinatie met een borstel, is niet hoog genoeg om efficiënt vuil op te zuigen.
Daarentegen gebruik je een robotstofzuiger anders dan gewone stofzuigers. Omdat een robotstofzuiger vaker aan het werk kan, is een lagere efficiëntie eerder geoorloofd.

Door de ruimte bewegen

Wanneer de robot van start gaat, beweegt hij op verschillende manieren door de ruimte. De meeste hebben verschillende modi waarin ze kunnen bewegen, zoals:

Auto / normaal;
Spot reiniging;
Zig zag / willekeurig;
Cel voor cel; 
Turbo; 
Langs randen.
Veelal kun je de gewenste modus zelf kiezen. Ook kun je sommige robots programmeren, zodat deze bijvoorbeeld elke dag op hetzelfde moment aan gaat. De robot bepaalt wanneer hij klaar is met de ruimte of wanneer hij opgeladen moet worden.

Ruimtes afscheiden

Een ruimte of een deel van de ruimte kan worden afgescheiden met virtual walls (een kastje dat een signaal uitzendt) of een magnetische strip, die bij sommige robots worden geleverd.

Vloer leegmaken

Hoe meer losse voorwerpen op de vloer staan, hoe moeilijker de robot het heeft. Hoewel de meeste robots het vuil rondom stoelpoten wel wegkrijgen, kost dit extra energie. Beter is het om de stoelen even omhoog te doen.

De meeste robots hebben sensors waarmee ze objecten kunnen detecteren. Maar robots zien voorwerpen niet altijd, waardoor je beter een kostbare vaas van de vloer kunt halen. Ook met dikke kabels hebben ze soms moeite. Het is daarbij aan te raden om hoogpolige vloerkleden te verwijderen.
Robotstofzuigers kunnen niet tegen vocht. Verwijder vloeistof dus vooraf van de vloer. De meeste robots hebben sensors aan de onderkant, waardoor ze niet van de trap vallen.

Accu

De robotstofzuigers werken op een accu. De meeste zijn op te laden door middel van een laadstation. De robot keert hiernaar terug als hij klaar is of wanneer de accu bijna leeg is. Wanneer hij leeg is, verschilt sterk per model, maar ook per ondergrond. Op harde vloeren verschilt dat van amper een uur tot ruim 4 uur. Het opladen kan variëren van 1,5 uur tot bijna 4 uur. 


Onderhoud

Het bakje waar het vuil in terecht komt is niet erg groot. Het reservoir moet je daarom na elke beurt legen. De draaiende onderdelen als borstels en wieltjes moet je ook vaak schoonmaken; vuil en haren draaien hierin vast. Hiervoor moet je het onderdeel meestal losschroeven.

Geluid

De robots produceren op 1,6m afstand zo’n 60 dB. Dat is vergelijkbaar met een stille gewone stofzuiger. Of dit stil genoeg is om de robot ‘s nachts aan te zetten is daarom afhankelijk van de indeling van het huis.

Dweilrobot

Waar robotstofzuigers vast vuil van harde vloeren en tapijt zuigen, zijn er ook robots die harde vloeren kunnen afnemen, dweilen of schrobben. Deze robots kunnen wel tegen vocht.
   

bron: http://www.consumentenbond.nl/test/woning-huishouden/huishouden/stofzuiger/extra/robotstofzuiger/

De waardering van www.stofzuigerzakken-online.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 4941 reviews.